Melding plaatsen
 
Stichting Beveiliging De Munt
p/a: Vivan Accountants
Ecopark 40
8305 BK Emmeloord

info@veiligemmeloord.nl

Persbericht Emmeloord, 23 mei ’16: Toekomst Camerabewaking Industrieterrein De Munt onzeker

23-05-2016 15:35

G4S trekt zich terug, betrokkenheid van alle ondernemers van belang.

Sinds 2010 beschikt industrieterrein De Munt over intelligent cameratoezicht. Het cameraproject is destijds tot stand gekomen door middel van een bijdrage van de gemeente Noordoostpolder, de ondernemers van De Munt, verenigd in de Stichting Beveiliging De Munt (SBDM) en Fair bewaking (tegenwoordig G4S). De camera’s verhogen de pakkans van inbrekers en andere criminaliteit aanzienlijk en hebben meerdere malen tot aanhoudingen door de politie geleid. Eind 2016 loopt de overeenkomst tussen de SBDM en G4S bewaking af, G4S bewaking heeft aangegeven geen financiële bijdrage meer te willen leveren aan het cameraproject.

Het is van belang dat alle ondernemers op De Munt de handen ineen slaan voor het in stand houden van het cameraproject. De bijdrage van de gemeente is in 2010 eenmalig geweest voor het opzetten van het cameraproject. Het gaat om veertien camera’s die momenteel op het bedrijventerrein De Munt geïnstalleerd zijn. Acht camera’s zijn Dome camera’s, dit zijn camera’s die afwijkend gedrag van personen en voertuigen signaleren. De overige zes camera’s zijn ANPR camera’s, deze signaleren door de politie geregistreerde personen en voertuigen.

Stichting Beveiliging De Munt

Stichting Beveiliging De Munt zet zich in voor de veiligheid op het industrieterrein De Munt. Het bestuur is sinds kort uitgebreid en bestaat momenteel uit Annewiek Doorhof van Studio FD, Servaas van de Voort van Kuiken, Arend Slagter van Vivan accounts en Harry de Jong van Koopman International. Zij willen een oproep doen aan de ondernemers om zich collectief in te zetten voor de veiligheid op het bedrijventerrein.
‘’Veiligheid maak je samen, alleen door de inzet van alle ondernemers op het industrieterrein De Munt kunnen wij ervoor zorgen dat we tot de top-3 veiligste bedrijventerreinen van Nederland blijven horen.’’ Aldus Harry de Jong, bestuurslid van Stichting Beveiliging De Munt.

Binnenkort zullen de bestuursleden de bedrijven op De Munt bezoeken om de ondernemers op de hoogte te brengen van de huidige stand van zaken rondom de camera’s en de collectieve beveiliging op De Munt. Het bestuur hoopt hierbij op actief participerende ondernemers die het behoud van veiligheid net zo belangrijk vinden als zij. Ondernemers van industrieterrein De Munt kunnen zich aansluiten bij de LinkedIn groep: Stichting Beveiliging De Munt, om op de hoogte te blijven.

© SBDM Emmeloord 2017 | website : Alstro Media